Елтън Джон се пенсионира?

Pinterest LinkedIn +

Един от най-желаните изпълнители на живо Елтън Джон планира да спре да изнася концерти по света след близо 50 години сценична дейност. Преди това обаче легендарният изпълнител ще направи прощално турне, съобщава таблоидът "Дейли мирър".

Една от причините изпълнителят да прекрати сценичната си дейност е желанието му да отдели повече време на децата си − 5-годишния Илайджа и 7-годишния Закари, както и да обърне внимание на здравето си. 

Припомняме, че миналата година Елтън Джон бе принуден да отмени 9 спектакъла в Лас Вегас и Калифорния заради бактериална инфекция, започнала по време на турнето му в Южна Америка. През 2013 г. пък отмени концерта си в Хайд парк заради спешна операция от апандисит. 

Британската поп звезда, която вече е на 70 години, ще продължи да се занимава с музика. "Искам да спра турнетата − не свиренето, а турнетата. 70 не е 60, нито 50" − споделя музикантът. 

В момента Елтън Джон работи по бродуейски мюзикъл по "Дяволът носи "Прада", спектакъл по мотиви от "Цар Лъв" на "Уолт Дисни" и анимацията "Sherlock Gnomes", продуцирана от неговата компания.


Сподели.