Елица Тодорова и Стоян Янкулов заминават на грандиозен фестивал в Португалия

Pinterest LinkedIn +

За да се включат в програмата на грандиозния международен фестивал TOCARUFAR, на 15 юни за Португалия ще заминат Елица Тодорова и Стоян Янкулов - перкусионно дуо No.1 на България.

Двамата се получили лична покана за участие в проявата от нейния организатор, барабаниста Rui Junior, който се запознал с музиката им чувайки аблума "Drumboy", сподели за Avtora.com Елица.

В тридневния фест, който ще се проведе на огромни сцени на открито в град Сеихал в дните между 16 и 18 юни, българското дуо ще представи едночасов концерт на най-голямата сцена на 17 юни.

По настояване на Junior Стоян и Елица ще се участват и в най- грандиозната част от събитието - Great Drum Parade, в който ще свири заедно със 700 изпълнители на ударни инструменти от цял свят.

"Цяла група от наши фенове в Германия се свързаха през сайта ми с мен и споделиха, че вече са си резервирали билети и тръпнат в очакване на събитието", сподели Елица.

Средствата, събрани от билети, ще бъдат дарени за пострадали деца от Африка. Ораганизаторите са подготвили миксиран CD с по едно изпълнение на учестниците във фестивала, който ще бъде разпространен в цял свят и средствата от него отново ще бъдат дарени за деца. Пиесата, която ще представи Янкулов и Тодорова, е "Джунджурия" от дебютния албум на състава "Drumboy".

Веднага след завръщането си от Португалия дуото ще отпътува за Албена, където ще открие Международният Фолклорен Фестивал на 21 юни, а от там - за Гърция/ Солун, където на 23 юни ще взене участие в Drama Music Festival.

Сподели.