Deep Purple с Ritchie Blackmore на Джаз Фестивала Монтрьо 2006?

Pinterest LinkedIn +

Основателят на Джаз Фестивала Монтрьо, Клод Ноб (Ritchie Blackmore), разкри, че се надява екс китаристът на легендарните Deep Purple, Ричи Блекмор (Ritchie Blackmore), да се присъедини към групата за 40-тото издание на фестивала това лято.

Запитан от Billboard.com относно участието на Purple на шведския фестивал 35 години след създаването на тяхната класика "Smoke on the Water", вдъхновена от пожара в Монтрьо Казино, Ноб, който е лиричен герой в песента, е казал:
 
"Ще бъде много специална вечер. Не знам кого точно ще поканят, надявам се Ричи Блекмор да се присъедини към тях. Знам, че действат в тази посока."
 
40-тото, юбилейно издание на най-известния джаз фестивал, който има забележителна история с концертиралите през годините на сцените му суперзвезди от света на джаз музиката, и не само, ще протече между 30 юни и 15 юли.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.