Елица и Стоян триумфират на наградите на БГ Радио. Братя Аргирови се събраха отново.

Pinterest LinkedIn +

На 6 април, на тържествена церемония в НДК бяха раздадени Седмите Годишни Музикални Награди на БГ Радио. Над 15 000 слушателски гласа, дадени на официалния сайт на радиото, генерираха резултатите.

Водещ на събитието, излъчвано директно по bTV, телевизия City и БГ Радио, беше бившият вокалист на D_2 Дичо.

Елица Тодорова и Стоян Янкулов получиха най-много награди – в категория БГ дует, БГ посланик и БГ песен. Елица сподели, че малко изпълнители в световен мащаб могат, подобно на тях, да изкарат заедно повече от час и половина на сцената, а Стоян добави, че двамата са заедно вече седма година не само на сцената, но и в живота.


Елица Тодорова впечатли публиката с енергичното си присъствие на сцената на НДК. Снимка: Avtora.com 

Женската половинка от дуета изрази гордостта си да са наред с Иво Папазов, Албена Денкова и Максим Стависки като посланици на България по света. Музикантите издадоха, че имат нова песен, която се казва "Стихия".

Наградата за БГ дебют, както и тази за БГ албум, грабна миналогодишната победителка от Music Idol – Невена Цонева.


Невена Цонева се пребори за две награди на БГ Радио. Снимка: Avtora.com

Миро, който откри с тематично парче церемонията, взе награда за БГ текст с песента "Някога преди".

БГ група на радиото стана D2. Музикантите излязоха на сцената, заедно с Боби Турбото, преобразен в амплоа на Баба Турбото. След връчването на наградата, Дичо извика: "Аплодисменти! За мен!".

В категория БГ изпълнител победи Графа. Вили Казасян и Фънки обявиха носителката на награда за БГ изпълнителка – Марияна Попова. Певицата издаде, че до броени дни новият й албум ще е на пазара.

БГ вдъхновител стана Силвия Кацарова, която сподели, че песните на бившата й група LZ ще останат в златния фонд на българската музика.


Миро си партнира с множество красиви танцьорки на сцената в НДК. Снимка: Avtora.com 

Приз за БГ видеоклип взе Александър Моллов за песента на Миро "Някога преди".

На церемонията прозвучаха изпълнения на Миро, Любо, Елица и Стоян, Мария Илиева и Графа, Марияна Попова, група"Остава", Виктория Керин, момчешката формация "032". Изпълнено беше и парчето на "Deep Zone Project" и Балтазар "DJ, Take Me Away", което ще представи България на финала на конкурса "Евровизия" 2008. Дичо закри наградите с песента си "Пътувам".

Адреналинът в залата вдигна участието на братя Аргирови, които след дълги години пауза, пяха отново в дует. След изпълнението на култовата им песен "Как си ти", братята забиха ново парче с норвежката звезда Лин Софи Андерсън.

Сподели.