Графа и Невена Цонева - фаворити за годишните награди на БГ Радио

Pinterest LinkedIn +

Два дни след рождения си ден БГ Радио обяви номинациите за своите 7-ми Годишни музикални награди. Официалната церемония се състоя в голямата зала на столичния военен клуб.

Тазгодишните награди на БГ Радио са разделени в 9 категории, като във всяка една от тях има 5 номинирани изпълнители. Номинациите са резултат от триседмичното гласуване от слушатели на сайта на радиото.

С най-много номинации за наградите на БГ Радио е Графа, в категориите БГ Песен, БГ текст (с две номинации), БГ изпълнител и БГ Видеоклип към песента "Ванилия", с режисьор Валери Милев.


Графа получи най-много номинации. Снимка: Avtora.com

Победителката от първото издание на Music Idol Невена Цонева е с 3 номинации - за БГ Дебют, БГ Изпълнителка и БГ Албум. Текстът на песента й "За тебе песен нямам" на Руши Видинлиев също е номиниран, както и видеоклипът към песента й, създаден от режисьора Александър Моллов.


Teo и Невена ще се борят един срещу друг за БГ Дебют. Снимка: Avtora.com

Миро от Каризма, дебютирал самостоятелно на миналогодишните награди на БГ Радио, е с 3 номинации - за БГ Песен, БГ Текст и БГ Изпълнител.

За приза БГ Албум на годината ще се броят "Без страх" на Невена, "Булгарно" на Светльо & The Legends, "Две звезди" на дует Ритон, "Обещания" на Тони Димитрова и "Не си играй с мен" на Крум.


Светльо Витков бе отличен с номинация за БГ Албум на година. Снимка: Avtora.com

Сред останалите финалисти са Веси, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, Остава, Дичо, Румънеца и Енчев, P.I.F, D2, Мери Бойс Бенд и други.

Номинираните ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на БГ Радио, като гласуването пак ще протече в интернет на официалната страница на медията (www.bgradio.net), както и чрез анкетни карти в списанията Капитал Лайт и Блясък.

Самата церемония по връчването на наградите на 7-мите Годишни музикални награди на БГ Радио 2008 ще се проведе на 6-ти април в Зала 1 на НДК и ще бъде излъчена пряко по bTV, БГ Радио и телевизия City.

Сподели.