Elgato EyeTV – телевизия навсякъде

Pinterest LinkedIn +

Никой не обича телевизията. Или, за да бъдем съвсем честни, никой не си признава, че обича телевизията. Уж никой не гледа "Шоуто на Слави", "аз дори нямам телевизор, човече", обаче всеки знае кой е отец Нафарфорий. Е, как стават тия неща?

Разбира се, можем да благодарим за това на интернет и на факта, че сме постоянно свързани към мрежата със своите смартфони и таблети. Дори да изпуснете нещо, лесно можете да го намерите онлайн по-късно. Понякога обаче има телевизионни събития, които не бихте искали да изпуснете – мач на любимия отбор, последния епизод на любимо шоу или нещо друго.

Има приложения и сайтове за онлайн телевизия, но те са доста... (нека го кажем) неблагонадеждни. Някои изобщо не работят, други са платени, трети работят с Flash, съответно не могат да се използват на мобилно устройство – все главоболия, които бихте искали да заобиколите. Спокойно, хипстъри, няма нужда да си купувате телевизор – трябва ви само малката джаджа Elgato EyeTV W (цена 169 лв.).

Elgato EyeTV W представлява безжичен TV тунер, способен да предава телевизионен сигнал към вашето iOS или Android устройство. Бързаме да отбележим, че джаджата не стриймва сигнала от вашия телевизор към таблета – би било хубаво случаят да е такъв, но, уви, това е отвъд възможностите на устройството. Elgato EyeTV W просто хваща ефирен ТВ сигнал и ви позволява да го гледате на смарт дивайс.

Тъй като работи с ефирен сигнал, не му е необходима интернет връзка – това означава никакво забавяне, докато чакате данните да се заредят и никакви месечни такси. От друга страна означава, че ще имате достъп само до БНТ, bTV, Нова и още 4-5 програми, за което можем да благодарим на цифровизацията.

Въпреки това Elgato EyeTV W крие в ръкава си няколко коза, които да ви спечелят – устройството не само предава ТВ сигнал, а има и няколко интересни функции, като например възможност да връщате назад предаването, ако сте изпуснали някой интересен момент, или дори да го запишете и да го гледате по-късно.

Джаджата е с вътрешна литиево-йонна батерия и издържа до 4 часа работа, може да се зарежда със стандартен microUSB кабел. Има собствена антена, но за най-добър сигнал е препоръчително да я вържете към външна такава. Можете да гледате телевизия на разстояние до 10 метра около устройството.

Като цяло интересна машинка, която поне в България е малко осакатена откъм функции (само 8 телевизии се разпространяват ефирно за момента), но ако не искате да си изхабявате мегабайтите на максимална скорост към мобилния си оператор в опит да гледате поредния мач на националите, това е една добра инвестиция.

Купи Elgato EyeTV W ТУК

Сподели.