Elgato EyeTV Go – мини телевизор? Нещо още по-добро!

Pinterest LinkedIn +

Отново повдигаме стария спор: телевизия – да или не? Гледате ли с насмешка на нещата, които ни заливат от екрана, или напротив – не можете да откъснете поглед от тях?

Както сме отбелязвали и преди, много хора днес нямат телевизор и не виждат смисъл да си купуват. Нали всичко го има онлайн? Е, почти всичко. Понякога. Както и да го въртим и сучем, телевизията има своите предимства.

За щастие, можете да имате най-доброто от двата свята – просто гледайте телевизия на компютъра си! Няма нищо по-лесно от това с миниатюрната джаджа Elgato EyeTV Go DTT Tuner (цена 159 лв.).

Редовните посетители знаят, че и преди сме ви представяли подобни устройства, но всички те бяха огромни тухли, които заемат място и загрозяват пейзажа. С Elgato EyeTV Go ситуацията е различна – този приемник е с размерите на палеца ви, но има всички плюсове на по-обемните си братя.

Elgato EyeTV Go DTT Tuner

Само прикрепете към него включената в комплекта телескопична антена и – voila – вече имате достъп до ефирната цифрова телевизия, за която толкова се шумеше покрай цифровизацията, и за която сега никой не говори. В България към момента можем да гледаме ефирно осем канала (БНТ, БНТ HD, БНТ 2, БНТ HD, bTV, Нова телевизия, TV7 и News 7), излъчвани от три мултиплекса. Прословутата институция СЕМ е раздала лицензи за над 30 канала, но засега те са в светлото бъдеще.

Това обаче не е всичко, на което е способен Elgato EyeTV Go. Както при всички продукти на този производител, доста интересен е и приложеният към него софтуер. Пакетът с функционалности EyeTV 3 ви дава възможност да записвате, паузирате и връщате назад предавания – дори в момента, в който се излъчват. Както често се случва, потребителите на Mac са по-привилегировани. РС юзърите получават софтуера THC, който има известна част от тези функции.

Като цяло много интересен продукт, който печели точки най-вече с размерите си. Ако твърдо отказвате да дадете дори стотинка за кабелна, или просто често сменяте местообитанието си, тя е една добра инвестиция, предвид факта, че може да се ползва без проблеми в цяла Европа. Само внимавайте да не я загубите – като се сетим ние колко флашки сме загубили, и ни става лошо.

Купи Elgato EyeTV Go DTT Tuner ТУК

Сподели.