Електрическите и автономните коли са основна тема на Автосалона в Париж

Pinterest LinkedIn +

Автосалонът в Париж вече е в разгара си и ясно се очертават основните тенденции за тази година. Не е изненада, че те са две – автономните коли и електрическите коли. Разбира се, както поотделно, така и заедно, отбелязва "Automotive News Europe".

Всички водещи компании представят най-малкото прототипи на подобни модели. "Audi" показва своя e-tron SUV, който ще конкурира Jaguar i-Pace, Tesla Model X и Mercedes EQC. Всички тези модели са изцяло електрически.

"Citroen" се насочва първо към plug-in хибридите със своя C5 Aircross, който ще дебютира в Европа тази есен. Брандът DS пък ще получи изцяло електрически модел - DS 3.

"Peugeot" представи прототипа E-Legend. Той е базиран на дизайна на 504 Coupe от 1969 г., ще бъде изцяло електрически и ще използва технологии за автономно управление.

"Renault" планира да представи нов "робоавтомобил", който да последва примерите на EZ-Go и EZ-Pro.

"Skoda" представи своя Vision RS прототип, който ще бъде основата на новото поколение на Rapid. Предвидено е това да бъде и първият хибрид на марката.

Все още има доста компании, които трябва да представят своите модели. Очаква се броят на хибридите и автономните предложения да продължи да се увеличава. Следващото десетилетие ще е особено фокусирано върху тези две категории, като производителите още от сега се надпреварват за по-подходящи позиции.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.