Elder Scrolls Online има 775 000 абонирани потребители

Pinterest LinkedIn +

През юли 2014 година броят на играчите с предплатен абонамент за достъп до The Elder Scrolls Online е бил 772 374, разкрива доклад на агенцията за статистически анализи SuperData Research, в който не се посочва изрично източникът на тази информация.

Поначало SuperData Research генерира и компилира данните си "като се позовава на цифрите, подавани от производителите, издателите и доставчиците на платени услуги, които обхващат 36,9 милиона дигитални геймъри в световен мащаб", така че изнесената статистика за масовата онлайн мултиплеър ролева игра на Bethesda би трябвало да има същия произход.

За момента The Elder Scrolls Online е налична единствено във версия за PC, след като рилийзът на PS4 и Xbox One изданията бе отложен през май т.г. с шест месеца. Това означава, че конзолните версии на играта ще се появят най-рано през ноември 2014 година.

Последният доклад на SuperData разкрива още, че през 2013 година Electronic Arts и LucasArts са направили $165 милиона от Star Wars: The Old Republic, както и че World of Warcraft запазва огромна си преднина на пазара на subscription-базирани ММО игри, като само през 2013 година това заглавие е генерирало над $1 милиард (36% от пазара).

Lineage заема второ място с $253 милиона, постъпили от абонаментите за играта през 2013.

Сподели.