“Ел Ей” заплашвани след лъжлива публикация в пресата

Pinterest LinkedIn +

Преди две седмици жълто издание публикува нелепа история, обвързваща Лили от нашумелия дует “Ел Ей” с популярен в ъндърграунд средите контрабандист. Измислицата се простря дотам, че двамата бяха обявени за баща и дъщеря.Според “сензационното разкритие” на вестника, певицата криела в тайна роднинството си със скандалния бизнесмен, защото се бояла от спекулации. Щедрият “баща” подпомагал финансово наследницата си и спонсорирал честите и медийни изяви с другата половинка на дуета Ася.

Дни след излизането на фаталната новина, момичетата от “Ел Ей” трябваше да изживеят най-кошмарните си мигове в живота. По време на следобедното кафе в любимото на дуета заведение “Лаваца”, в центъра на София, Лили e получила анонимно обаждане по телефона със заплаха, че скоро ще и бъде взривена лъскавата кола, подарък от богатия “татко”. Непознатият мъжки глас се оказал достатъчно красноречив, за да предизвика паника сред певиците.

След инцидента, за няколко дни Лили и Ася изключили мобилните си телефони и предпочели да си останат вкъщи. Момичетата били меко казано притеснени за своята сигурност, като намерили най-силна подкрепа от страна на семействата си.

“Много ни е интересно да научаваме неща за себе си, които и ние самите не знаем”, коментират Лили и Ася. “Пишещите в тези издания обаче би трябвало да си дават сметка за последствията от това, което си измислят и тиражират. Заплахите по телефона бяха много неприятно изживяване не само за мен, но и за моите близки” - казва Лили. “Истината е, че аз сам дъщеря на известния музикант - Христо Деянов-Доктора, а не на контрабандист. Жълтите вестници спекулират със сходните им прякори. Ако това продължава, с Ася смятаме да си потърсим правата по съдебен ред”.
Сподели.