Екипът на Daskal.eu проведе открит урок по образователни иновации в българско училище

Pinterest LinkedIn +

Екипът на българската образователна платформа Daskal.eu проведе открит урок в сферата на новите образователни технологии в основно училище "Васил Левски", град Бургас. Учебното заведение, чиито възпитаници принадлежат 100% към малцинствените групи и са предимно от ромски произход, беше избрано като победител в Националния конкурс на Daskal.eu за най-прогресиращо училище в България.

В събитието се включиха Деница Сачева, заместник-министър на образованието, Йорданка Бенова-Ананиева, заместник-кмет на Община Бургас по Култура и образование, както и Мария Божилова, търговски директор на технологичната компания "Лирекс", която е партньор в Националния конкурс и предоставя безвъзмездно цялостно оборудване за виртуална класна стая на училището-победител. То получава също и безплатен едногодишен достъп за всички учители (общо 32 акаунта) в онлайн платформата Daskal.eu за учебната 2017/2018 година.

"Положителните отзиви от ученици и учители след открития урок са особено важни за нашия екип и ни показват, че Daskal.eu се възприема не просто като една иновативна образователна платформа, а и като полезно решение, което има реална стойност за всички участници в образователния процес и може значително да улесни работата им" − споделя Калоян Кирилов, основател на Daskal.eu.

Припомняме, че Националният конкурс за най-прогресиращо училище в България беше отворен за всички държавни, частни и общински училища, като единственото изискване беше те да имат поне 40 ученици във випуска си за 7-ми клас през 2017 година.

Оценяването беше осъществено на база на резултатите от матурите за седми клас, като за победител беше избрано училището, постигнало най-голям ръст при матурите по математика и български език и литература през годината в сравнение с резултатите по същите предмети през 2016 година.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.