Ейми Уайнхаус не е починала от свръхдоза

Pinterest LinkedIn +

Първите токсикологични анализи, проведени при аутопсията на Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse), не са показали наличието на "незаконни субстанции" в организма й към момента на смъртта й, разкриха близките й, позовавайки се на официалния доклад на патолозите.

Пак от тях става ясно, че в кръвта на 27-годишната британка, която на 23 юли бе открита мъртва в дома си в Кемдън, е установено наличие на алкохол, но тепърва ще се разбере дали употребените от нея спиртни напитки имат пряка връзка с настъпването на смъртта й. Окончателната експертиза от пуснатите на 25 юли токсикологични тестове ще излезе на 26 октомври.

Самата Уайнхаус неколкократно декларира приживе, че в последните три години не е употребявала наркотици, а няколко седмици преди фаталния й край, се е консултирала със специалист в рехабилитационна клиника, според когото, се е намирала в достатъчно добра кондиция, за да реализира концертна серия в Европа.

Още след първото шоу от 18 юни 2011 г. в Белград, обаче, стана ясно, че носителката на пет награди Грами, чийто втори студиен албум (Back to Black) се завърна на върха на британския чарт за три последователни седмици в края на юли, има сериозни проблеми с алкохола и турнето й няма да може да се осъществи.

Броени дни след смъртта на изпълнителката, нейният баща, Мич Уайнхаус, обяви плановете си да основе фондация на нейно име, която да подпомага младите хора в беда и най-вече онези, страдащи от зависимости, и проведе срещи с представители на парламента, с които дискутира слабите места в политиката срещу употребата на наркотици и нуждата от по-ефективни рехабилитационни програми.  

На погребението на дъщеря си, Уайнхаус сподели, че в последните си дни на този свят Ейми е изглеждала толкова щастлива, колкото не е била от години.


Сподели.