Джони Деп заменя куфарчето с наркотици и Лас Вегас с литри ром и Пуерто Рико в The Rum Diary (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Снимките на горещо очакваната кино адаптация по популярния американски франчайз The Lone Ranger, с която се бяха заели Гор Вербински (Gore Verbinski) и Джони Деп (Johnny Depp), няма да започнат през октомври, както бе планирано, поради нежеланието на Disney да инвестират над $200 млн. в лентата, но още преди края на 2011 година създателят на капитан Джак Спароу отново ще влезе в киносалоните, но не на кораб, нито в кожен костюм със стотици ресни, а сред алкохолни изпарения и екзотиката на Пуерто Рико.

Заснет с далеч по-скромния бюджет от $45 млн., The Rum Diary е базиран на едноименния бестселър на Хънтър С. Томпсън (авторът на "Страх и омраза в Лас Вегас", в чиято екранизация Джони Деп си партнира с Бенисио дел Торо), написан в началото на 60-те, но публикуван едва през 1998 година, чието действие се развива в средата на миналия век в Пуерто Рико, когато политическата власт в САЩ е в ръцете на избрания за два поредни мандата главнокомандващ съюзническите войски по време на Втората световна война 34-ти американски президент Дуайт "Айк" Айзенхауер.

Изморен от шума и лудостта на Ню Йорк, както и от климата на живот в Щатите, Пол Кемп (Джони Деп) – журналист на свободна практика, решава да се впусне в дивото, заминавайки за карибската перла Пуерто Рико, където започва работа за местния вестник The San Juan Star и неговия подтиснат до смърт редактор (Ричард Дженкинс).

За да се адаптира по-лесно към заобикалящата го среда, Кемп възприема ширещия се на острова лайфстайл, включващ употребата на несметни количества ром. На този фон той се озовава в плен на прелестната годеница (звездата на Playboy Club Амбър Хърд, предпочетена за ролята пред Скарлет Йохансон и Кийра Найтли) на безскрупулния американски строителен предприемач Сандерсън (Арън Екхарт), чийто бизнес процъфтява благодарение на мръсните му сделки. Когато последният наема Кемп, възлагайки му да пише положителни статии във връзка с поредното му долно начинание, нашият герой се оказва изправен пред дилемата – да продаде душата си на Сандерсън, или да поеме риска да остане само с нея, но не и в кожата си, като изобличи него и всички останали участници в неговата схема.

Режисьорът на лентата – британският писател и филммейкър Брус Робинсън (Bruce Robinson), най-известен с работата си по превърналата се в класика трагикомедия Withnail and I, е трезвен от 6 години и половина, когато се заема да адаптира романа на Томпсън във филмов сценарий. Изправен пред пълен творчески блокаж, той започва да пие отново – по една бутилка твърд алкохол на ден, а когато приключва със сценария, отново спира да пие.

Снимките на лентата са осъществени през 2009 година в Пуерто Рико при много високи температури и убийствена влага, които по естествен начин стимулират потните жлези и неутолимата жажда на всички, трудещи са на и около снимачната площадка. Резултатът от усилията им ще може да бъде видян на 28 октомври в САЩ, а седмица по-късно – и на Острова.


Сподели.