Една от най-скъпите коли вече се предлага и на лизинг

Pinterest LinkedIn +

Най-скъпите и мощни спортни автомобили, по-известни като хиперколи, струват милиони и това ги прави "резервирани" само за най-богатите. Но не и според компанията "Putnam Leasing", която предлага лизинг на новия Pagani Huayra Roadster, съобщава "Road Show".

Оригиналната цена на хиперколата е 2,7 млн. долара. Това изисква доста налични средства, което не се нрави дори и на най-богатите. Според лизинговата компания обаче нейната оферта ще се хареса на мнозина, защото не само излиза по-евтино, но и предлага допълнителни бонуси.

Лизингът изисква първоначална вноска в размер на 700 000 долара. За сравнение, приблизителната цена на Ferrari 488 е около 267 000 долара.

След това щастливият притежател на Huayra Roadster ще трябва да плаща по 25 339 долара на месец в продължение на 5 години. Оскъпяване няма и дори колата излиза по-евтино от оригиналната си цена.

Има и още. След края на лизинга клиентът има право да придобие автомобила напълно. Ако колата се е обезценила през това време, трябва да доплати разликата. Но тъй като хиперавтомобилите обикновено повишават цените си, то тогава клиентът не плаща нищо повече и на практика е на печалба.

Сред другите екстри на лизинга е разделяне на данъците на вноски. Има и вариант изобщо да не се плаща данък, ако колата е на корпорация и тя успее да докаже, че тя е разход. Лизингодателят обаче оставя на клиента да измисли как да оправдае автомобил със 764 к.с., AMG V12 туин-турбо двигател като служебен разход.

Клиентът има правото и по всяко време да се откаже от колата и да прехвърли лизинга върху дрyг автомобил от каталога на "Putnam". И макар всичко това да прави Huayra Roadster по-достъпна и за не чак толкова богати клиенти, автомобилът отново си остава труднодостъпен за мнозина.
Сподели.