Еди Мърфи ще води Оскар 2012

Pinterest LinkedIn +

Една година след колаборацията на Ан Хатауей (Anne Hathawey) и Джеймс Франко (James Franco) като водещи на церемонията по връчването на 83-те награди Оскар, оценена не особено ласкаво както от критиката, така и от голям процент от телевизионните зрители, през февруари 2012 г. шоуто в Kodak Theatre отново ще бъде предвождано от комик в лицето на първия носител на наградата The Comedy Icon за цялостен принос към развитието на забавния жанр - Еди Мърфи (Eddie Murphy).

50-годишният актьор, чиято кариера в киното стартира през 1982 г. с участието му в комедията "48 Hrs", ще води церемонията по връчването на най-престижните филмови награди за първи път, партнирайки си с режисьора на трите филма от поредицата Rush Hour, X-Men: The Last Stand и най-новия филм с негово участие – екшън криминалната комедия Tower Heist, Брет Ратнър (Brett Ratner), пословичен със страстта си към историята на киното.

Също като Еди Мърфи, Ратнър за първи път ще има възможността да даде своя принос за шоуто в Kodak Theatre. Продукцията на тазгодишната церемония по връчването на наградите Оскар, доминирана от британската историческа драма The King's Speech, бе поверена на Дон Мишър (Don Mischer), който ще работи с Ратнър и догодина, и носителя на Оскар Брус Коен (Bruce Kohen), чието име се свързва преди всичко с драматичния жанр и в частност ленти като American Beauty и Milk.

В изявление по повод избора му за водещ на 84-те награди Оскар, Еди Мърфи споделя каква чест е за него да влезе в ролята, в която през годините са се превъплъщавали знаменитости като Боб Хоуп, Били Кристъл, Стийв Мартин и Упи Голдбърг.

Заедно с Tower Heist, чиято премиера е насрочена за 4 ноември, филмографията на Мърфи наброява 48 предимно пълнометражни и най-вече комедийни кино продукции, а общата сума от приходите им от световния боксофис надхвърля $7 млрд.

Сподели.