ABC цензурира рекламния трейлър на комедията Our Idiot Brother (Red Band Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Американската телевизионна компания American Broadcasting Company (ABC), собственост на The Walt Disney Company, чийто телевизионен канал излъчва премиерно хитовите поредици Desperate Housewives и Grey's Anatomy, наложи рестрикция на рекламния трейлър на комедията Our Idiot Borhter, която прави премиерата си в американските кинотеатри на 26 август, докато от него не бъдат премахнати няколко точно определени сцени, съобщиха продуцентите на филмa - Weinstein Co.

Първата от тях илюстрира извършването на подкуп на полицай с пакет, за който се предполага, че съдържа наркотици, във втората героят на Пол Ръд (Paul Rudd) – "братът идиот" Нед, симулира как уринира, качен върху трамплин в двора на дома на сестра си пред погледа на своя невръстен племенник, изстисквайки плодовия сок, който държи в скута си, а в останалите става дума за въздействието от употребата на марихуана.

Запитани за коментар по случая, от ABC обясняват, че са решили да наложат рестрикция на конкретния рекламен спот, тъй като нарушава тяхната дългогодишна политика на подбор на рекламираното съдържание. От медията подчертават, че са одобрили и излъчили няколко други трейлъра на Our Idiot Brother, в който на Пол Ръд партнират актрисите Елизабет Банкс, Зоуи Дешанел и Емили Мортимър, изпълнявайки ролите на неговите три грижовни сестри.  

Въпросният рекламен спот е одобрен и излъчен от други национални и кабелни мрежи в САЩ, а като контра реакция на рестрикцията, наложена от ABC, братя Уайнщайн пуснаха нов Red Band трейлър на филма, посвещавайки го на "цензурата във всичките й проявления навсякъде по света".


Сподели.