Кевин Бейкън срещу Райън Рейнолдс в комедията R.I.P.D.

Pinterest LinkedIn +

Отличеният със Златен глобус за "Главна мъжка роля в ТВ филм" за изпълнението си във военната драма Taking Chance американски актьор Кевин Бейкън (Kevin Bacon) за пореден път ще се преобрази в злодей, приемайки предложената му роля в комедията R.I.P.D. на Робърт Швентке (Robert Schwentke).

Той ще се присъедини към Райън Рейнолдс (Ryan Reynolds), Джеф Бриджис (Jeff Bridges), а вероятно и Джоди Фостър (Jodie Foster), която все още е на етап преговори за една от второстепенните роли в адаптацията по комикс поредицата Dark Horse на Питър Ленков.

Първоначално интерес към проекта прояви и Зак Галифианакис (Zack Galifianakis), но в последствие стана ясно, че графикът му е претоварен и няма да му позволи да се пренесе в отвъдното, заедно с гореизброените актьори.

Както подсказват думите, кодирани в абревиатурата R.I.P.D. - Rest In Peace Department (Департамент "Почивай в мир"), филмът проследява събитията, последвали смъртта на главните герои в него, начело с Райън Рейнолдс – ченге, чийто дух е призован от екип немъртви блюстители на закона.

Каква точно ще е ролята на Бейкън, чиято 30-годишна актьорска кариера се асоциира до голяма степен с превъплъщенията му в зли персонажи като Себастиан Шоу (в X-Men: First Class), Себастиан Кейн (в Hollow Man), Шон Ноукс (в Sleepers) и Уейд (в The River Wild), предстои да стане ясно.

Последният филм с негово участие – романтичната комедия Crazy, Stupid, Love, излезе по екраните в САЩ, а в началото на това лято 52-годишният актьор започна снимките на драмата Jayne Mansfield`s Car, чийто режисьор е Били Боб Торнтън. Този филм, както и R.I.P.D., би трябвало да направят своите премиери в средата на 2013 година.

Сподели.