Еди Мърфи се завръща на големия екран

Pinterest LinkedIn +

Известният холивудски актьор Еди Мърфи се завръща на големия екран с филм за живота на комика Руди Рей Мур. Снимките на "Dolemite Is My Name" с участието на Мърфи започват другата седмица.

Режисьор на лентата е Крейг Брюър ("Ритъм и блъф"), а сценарият е дело на тандема Скот Алекзандър и Лари Карашевски, прочули се с поредица биографични филми като "Народът срещу Лари Флинт", "Ед Ууд" и "Големи очи".

Да играе в биографичен филм за Мур е стара мечта на Еди Мърфи, който ще се превъплати в ролята на популярния комик. Мур започва кариерата си през 1970 г. в холивудски музикален магазин, където за първи път чува неприлични истории за сводник и мошеник на име Dolemite.

Той си измисля неговата история и започва да записва плочи в ролята на все по-популярния си герой. Покрай изненадващия успех новата звезда успява да събере средства и да заснеме филма "Dolemite", който се превръща в касов хит с три продължения.

До смъртта си през 2008 г. Мур се радва на огромна популярност и оказва влияние върху много хип-хоп звезди, включително и Snoop Dogg.

Сподели.