Ед Шийрън обра овациирте на лондонската премиера на "Вчера си е за вчера"

Pinterest LinkedIn +

Тълпи от фенове посрещнаха звездите от новия филм на Дани Бойл "Вчера си е за вчера" по време на премиерата му в Лондон. Овациите обра музикантът Ед Шийрън, за когото ролята в този филм, вдъхновен от "Бийтълс", е най-голямата в актьорската му кариера досега. Той получи и огромни похвали от колегите си в продукцията, сред които са Лили Джеймс, Кейт Маккинън, Джоел Фрай и изгряващият актьор в главната роля във филма Химеш.

Шийрън сподели с публиката, че се е почувствал поласкан от факта, че моменти от неговия живот и феноменалния му творчески успех присъстват в сценария на лентата. Кейт Маккинън го определи като много скромен и страхотен актьор, а Дани Бойл допълни, че Шийрън е много щедър.

Според режисьора младият актьор в главната роля Химеш Пател се е справил страхотно с песните на "Бийтълс". "Направи акустична версия на "Back in the U.S.S.R." и аз се разтанцувах в залата за прослушвания, което не е типично за един режисьор".

Сценаристът Ричард Къртис също сподели личната си история с най-великата група на всички времена. Авторът на "Четири сватби и едно погребение" и "Наистина любов" разказа как като дете се е престорил на болен, за да си остане вкъщи и да слуша първото излъчване на легендарния "Бял албум" ("The White Album") на ливърпулската четворка по BBC.

Филмът би бил невъзможен и без благословията на членовете на бандата сър Пол Маккартни и Ринго Стар, както и на наследниците на Джон Ленън и Джордж Харисън. За филма Химеш Пател записва нови версии на златни хитове на легандарната група като "Yesterday", "In My Life", "The Long and Winding Road", "Penny Lane", "Eleanor Rigby", "Strawberry Fields Forever", "Here Comes the Sun", "While My Guitar Gently Weeps", "Hey Jude", "Help!", "All You Need Is Love".

Съществена част от историята във филма е свързана световната суперзвезда Ед Шийрън, който влиза в ролята на самия себе си. Той е човекът, който подава ръка на Джак и го извежда на световната сцена. Интересен факт е, че ролята първоначално е предложена на Крис Мартин от "Coldplay", който отказва. Което се оказва добре дошло, защото "Вчера си е за вчера" донякъде описва пътя на самия Шийрън към славата.

Филмът е продуциран от Тим Бивън и Ерик Фелнър ("Клетниците", "Най-мрачният час", поредицата за Бриджит Джоунс), Мат Уилкинсън ("Kaleidoscope") и Бърни Белю ("Стив Джобс"). Сред продуцентите са Ричард Къртис и Дани Бойл, а Ник Ейнджъл и Лий Брейзър са изпълнителни продуценти.

"Вчера си е за вчера", който беше представен първо на фестивала "Трайбека", излиза в кината в България на 5 юли.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.