Ед Шийрън беше обявен за изпълнител на годината от "MTV Europe Music Awards 2021"

Pinterest LinkedIn +

Британският певец и композитор Ед Шийрън (пълно име - Едуард Кристофър Шийрън) беше определен за изпълнител на годината според "MTV Europe Music Awards 2021". Новината беше оповестена от официалния акаунт на престижните музикални награди в Twitter.

Освен това Шийрън спечели статуетка и в категорията за най-добра песен на годината. Със своя хит "Bad Habbits" той отвя конкуренцията в лицето на Джъстин Бийбър с песента "Peaches", "Drivers License" на Оливия Родриго, "Kiss Me More" на Doja Cat, "Montero" на рапъра Lil Nas, както и Kid Laroi, който заедно с Бийбър изпълнява хита "Stay".

Церемонията по връчването на Европейските музикални награди на MTV се състоя в Будапеща, Унгария.

Известните музикални награди "MTV Europe" се връчват от 1994 г. През октомври тази година стана известно, че Ед Шийрън, заразен с коронавирус, издаде нов самостоятелен албум, наречен "Equals". Изданието стана четвъртият диск в соловата дискография на 30-годишния изпълнител.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.