Dumb and Dumber To - (не) поправяй нещо, което не е счупено

Pinterest LinkedIn +

Dumb and Dumber To е продължение на култовата едноименна комедия от 1994 г. с участието на Джим Кери и Джеф Даниелс в ролите на Лойд Крисмас и Хари Дън.

20 години след първата си поява на големия екран двамата забавни приятели се завръщат - отново под режисурата на братята Боби и Питър Фарели, които, за съжаление, отдавна не са имали филм-попадение като Dumb and Dumber.

Като се има предвид това, съвсем в реда на нещата си беше да отидем в киносалоните със смесени чувства. Все пак не един или два филма са се сдобивали с ужасни продължения. 

Изненадващо или не, обаче, дори след като гледахме филма, още не можем да решим дали тази втора част оправда очакванията.

Добрата новина е, че Кери и Даниълс не се изложиха. Макар да не са се превъплъщавали в персонажите си две десетилетия, това не им е попречило да вдъхнат живот на комедийните образи. Химията помежду им е прекрасна и е трудно да си представим, че някога са играли и сериозни роли, за които са вземали награди като Primetime Emmy и "Оскар".

Не главните актьори са това, с което може да имате проблем, а историята, в която участват. Подобен беше и случаят с Teenage Mutant Ninja Turtles (Костенурките нинджа) - костенурките бяха страхотни, но това не беше равносилно на страхотен филм.

Dumb and Dumber To на практика е идентичен на Dumb and Dumber - развитието на сюжета е абсолютно същото като в оригинала. Какво лошо, ще се запитате вие. Нали случаят с Home Alone (Сам вкъщи) беше същият. Е да, но Home Alone: Lost in New York (Сам вкъщи: Изгубен в Ню Йорк) беше направен една година след предшественика си и не трябваше да го чакаме 20 години…

В поддържащите роли виждаме някои интересни имена като Лори Холдън (The Walking Dead), Роб Ригъл (The Hangover) и Катлийн Търнър (Marley & Me), които се справят добре с ролите си, но все пак фокусът е върху Хари и Лойд. 

Джим Кери и Джеф Даниълс са толкова добри, че дори гнусните шеги, от които бихме се отвратили във всяка друга комедия, са повече от смешни. Всъщност не изключваме сълзи от смях и щастие, докато гледате Dumb and Dumber To, което е и основната задача на филма.

Както се пошегуваха актьорите, третата част се очаква да излезе през 2034 г., така че се пригответе за нова доза чакане и междувременно си пуснете отново първия филм, отдавайки се на носталгията по 90-те. 

PS: За всички, които се чудят - Dumb and Dumber: When Harry Met Lloyd определено не трябва да се счита за част от наследството на Хари и Лойд.

Avtora.com: Очакваме вашите коментари под статията за този филм!

Сподели.