Дуейн Джонсън-Скалата проговори за борбата с депресията

Pinterest LinkedIn +

Когато някой споменава Дуейн Джонсън-Скалата, мнозинството от хората незабавно ще помислят за неговата кариера в борбата или филмовата индустрия. Превръщайки се в една от най-влиятелните личности на Холивуд, той е човек, който се гмурва в големите пари и слава и за когото мнозина биха предположили, че пътят му е бил лесен. Разбира се, ако се разровите малко по-надълбоко, това изобщо не е така.

И сега Джонсън се надява да насърчи хората да бъдат открити, когато става дума за психичното им здраве. Всъщност той никога не се е страхувал да говори за трудното си минало. През тази седмица обаче актьорът за пореден път сподели, че е водил битка с депресията и че едва 15-годишен е видял собствената си майка да прави опит за самоубийство.

Говорейки пред "Express", Скалата разкри: "Борбата и болката са реални, бях опустошен и депресиран. Стигнах до момент, в който не исках да правя нищо, нито да ходя накъде, непрекъснато плачех".

Той каза още, че е предотвратил опита за самоубийство на майка си, като добави: "И двамата се излекувахме и затова трябва да правя всичко възможно, за да помогнем на други хора в беда и да им напомня, че не са сами".

Скалата благодари на феновете си и заяви, че ще разруши стигмата, която все още виси над психичното здраве – особено когато става дума за мъжете, които говорят за чувствата си.

По последни данни във Великобритания самоубийството е основната причина за смъртта на мъже на възраст под 45 години. Така че откровенията на една толкова голяма звезда със сигурност може да бъде нещо добро.

Сподели.