Дред (Dredd 3D)

Pinterest LinkedIn +

Великобритания, САЩ, 2012. Режисьор: Пийт Травис Сценарист: Алекс Гарланд С участието на: Лена Хеди, Карл Ърбън, Оливия Търлби и др. Екшън, трилър, sci-fi.

За филма:

Режисьорът на Vantage Point и Endgame Пийт Травис застава зад новата екранизация по британската комикс поредица 2000 AD, чийто основен персонаж е Judge Dredd. Създатели на комиксите са John Wagner и Carlos Ezquerra. Dredd не е първата екранизация по тях, но и не е римейк на предишната лента по мотиви от комикса Judge Dredd със Силвестър Сталоун.
Сценарист на Dredd е Алекс Гарланд, автор на сценария на Never Let Me Go с Кийра Найтли.

Главните роли са поверени на Карл Ърбън, когото вероятно сте гледали в The Bourne Supremacy,  Red и Priest, Оливия Търлби (The Darkest Hour, Being Flynn) и Лена Хеди (300, Terminator: The Sarah Connor Chronicles). Хеди, която повечето от вас вероятно свързват с ролята й в хитовия сериал на HBO Game of Thrones, отново е в ролята на злодей. Мрачната футуристична атмосфера на лентата е допълнена от триизмерна визия и значително количество специални ефекти.

Историята:

В далечното бъдеще, в мрачния мегаполис Мега-Сити Едно престъпността е доминираща сила. Единствените пазители на реда са Съдиите, съчетаващи функциите на полицаи, съд и изпълнители на присъдата. Съдия Дред (Карл Ърбан) и съдия Андерсън (Оливия Търлби) се изправят срещу престъпна организация, разпространяваща опасен наркотик, чийто лидер е Ма-Ма (Лина Хийди).

Сподели.