Doom се завърна в Xbox Live Arcade

Pinterest LinkedIn +

Повече от година след внезапното изтегляне на Xbox 360 версията на FPS класиката Doom от Xbox Live Arcade, от днес играта отново е на разположение на желаещите да притежават копие от нея за конзолата на Microsoft (поради поддръжката на сплитскрийн мултиплеър, например), при това само за 400 Microsoft Points ($5).

Doom се "изпари" от XBLA през октомври 2010 г. без каквото и да било своевременно обяснение, без това да засегне по някакъв начин потребителите, които вече бяха закупили копие от играта.

Доста време след това от Bethesda – собственик на производителя на Doom, id Software, обясниха, че спирането на продажбата й е било наложено от изтичането на издателските права върху заглавието на Activision, както и че ще я пуснат повторно в продажба "скоро".

Оригиналната Doom излезе за PC/DOS през 1993 г. и е считана за една от ключовите игри за популяризирането на FPS жанра и мултиплеър гейминга, както и за революционна по отношение на графиките. Doom излезе в Steam на 3 август 2007 г. Пълната компилация с Doom игри може да бъде закупена от платформата на Valve срещу 35 EUR, а индивидуалната игра на повечето от заглавията, без Doom 3, е от порядъка на 10 EUR.

Сподели.