Доналд Дък, Мики Маус и други популярни герои на Уолт Дисни гостуват в София

Pinterest LinkedIn +

Мики Маус, Доналд Дък, Чичо Скрудж и други герои от света на "Дисни" пристигнаха в София. Изложбата на популярния германски художник Улрих Шрьодер в галерия "Средец", включва близо 100 оригинални експонати, сред които корици на списания, страници от книги, комикси, колекционерски книжки и дори скулптури.

Самият Улрих Шрьодер също гостува у нас на 23 и 24 април, пренасяйки цялото си работно ателие в галерията.


Улрих създава поредната си творба в работна обстановка...

"Бях едва 9-годишен, когато открих, че искам да се занимавам със създаването на героите на Дисни. Още преди да стана професионален художник, бях сред най-големите почитатели на Доналд Дък и компания", каза за Avtora.com Улрих Шрьодер.

По думите му, той е открил своето призвание през 1984 г. и 25 години по-късно, все още смята, че е избрал правилния път. Дълго време е бил художествен директор в централния офис на Disney за Европа в Париж, но от 2007 г. се отдава на свободна практика.

"Първоначално започнах да рисувам малки скечове със сюжетна линия, след това стигнах до малки комикси, корици на списания, книги. Задължително включвам в картините си елементи от местата, на които ги създавам, а аз пътувам непрекъснато", каза още Улрих Шрьодер.

 
Главоблъсканица - открийте ухиления Улрих Шрьодер сред героите му..

Това е второто посещение на популярния художник в България. Той беше у нас през 2005 г., по случай излизането на брой 500 на списание "Мики Маус".

Улрих Шрьодер сподели намерението си да посети Рилския манастир, обещавайки любимият му герой Доналд Дък да оживее и сред красотата на българската природа.

Самата изложба бе официално открита на 22 април и ще е достъпна за всички почитатели на персонажите на Уолт Дисни до 3 май.


Любимият персонаж на художника - Доналд Дък обещава да се появи насред Рилския манастир...

Сподели.