Доказаха ползата от редовния секс

Pinterest LinkedIn +

Учени от щатския университет "Вашингтон" в Сейнт Луис доказаха ползата от редовния секс, съобщава авторитетното издание "Сън" ("The Sun").

Чрез експеримент, продължил цели 11 години, изследователите са установили, че заниманията със секс влияят благоприятно на здравето и на продължителността на живота. В проучването се включили 15 хиляди доброволци. Повече от половината от тях са правили секс най-малко веднъж месечно, а 36% са обменяли флуиди поне веднъж седмично.

По време на изследването са починали 228 от участниците; от тях 29 са имали сърдечно-съдови заболявания, а 62-ма са били болни от рак. Учените са анализирали получените данни и са стигнали до заключението, че сексуалната активност снижава риска от преждевременна смърт средно с 49%. Според тяхната оценка активният полов живот намалява риска човек да почине от сърце с 21%, а от рак - с 69%.

Преди известно време
учени от университета "Ковънтри" и от Оксфордския университет стигнаха до извода, че сексуалната активност удължава младостта и възпрепятства развитието на старческа деменция, както и на други интелектуални проблеми. В тяхното изследване се включиха 73-ма души (28 мъжа и 45 жени) на възраст между 50 и 83 години.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.