Дойде краят на света! Художествена гимнастика за мъже! (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Край! Дойде краят на света! Художествена гимнастика за мъже!“, жалват се потребители в социалните мрежи, които са попаднали на кадри от световно първенство по художествена гимнастика за мъже.

В първенството ленти и обръчи въртят представители на Русия, Япония, Австралия, Канада, Малайзия, Италия, САЩ, Корея, Мексико и Испания.

Спортният свят отдавна е скандализиран от възможността грациозният спорт да бъде превзет от мъже, но за добро или лошо - това вече е факт.

Японците са едни от пионерите в това отношение – освен че отдавна имат мъжки отбор по художествена гимнастика, вече са успели да впечатлят не един и двама представители на Международната федерация по гимнастика (FIG) със зрелищните си съчетания.

Въпреки че сме свикнали много присъщи на мъже занаяти да се феминизират все повече, явно вече е време и за обратната тенденция – светът на дамите да бъде маскулизиран. Големият въпрос е възможно ли е и България да се сдобие с мъжки отбор по художествена гимнастика и дали той ще повтори успехите на златните ни момичета?

Сподели.