Борбата на българките за европейските титли по художествена гимнастика по БНТ

Pinterest LinkedIn +

БНТ 3 излъчва филм за ансамбъла на България

Най-добрите гимнастички от Европа се събират в Будапеща за генерална репетиция преди Олимпийските игри в Париж през лятото. Шампионатът на Стария континент от 23 май до 26 май, който ще даде отговор на въпроса кой ще влезе в ролята на фаворит през сезона, ще бъде излъчен по Българската национална телевизия. Спортно-развлекателният канал на обществената медия БНТ 3 ще излъчи всички стартове на българките в унгарската столица, а настроенията в отбора ще бъдат уловени от ексклузивните интервюта по време на прякото предаване от репортера Моника Симеонова и оператора Станислав Златев.

България участва с най-добрите си състезателки на първенството, което е само 75 дни преди Олимпийските игри в Париж. Боряна Калейн в индивидуалната надпревара и ансамбълът ще защитават титлите си от миналата година. В състава при индивидуалните състезателки са и Стилияна Николова, както и дебютантката Елвира Краснобаева. Те ще се борят и за отборната титла, също притежание на българките от миналата година. Общо 303 гимнастички от 40 държави ще стартират в унгарската столица, а шампионатът има още по-голям залог, тъй като там ще бъдат раздадени последните олимпийски квоти – по една в индивидуалната надпревара и ансамблите. Част от първенството е и надпреварата при девойките, където страната ни ще бъде представена от Дара Малинова и Магдалена Вълкова.

БНТ 3 ще предложи истински маратон на любителите на художествената гимнастика, като от четвъртък до неделя ще предава пряко над 20 часа от шампионата.

Програма на преките предавания по БНТ 3:

23 май (четвъртък) – от 10:00 ч. и от 12:15 ч. квалификации на обръч и топка

24 май (петък) – от 15:15 ч. и от 18:00 ч. квалификации на бухалки и лента

25 май (събота) – от 15:15 ч. квалификации многобой (индивидуално), от 18:45 ч. квалификации многобой (ансамбли)

26 май (неделя) – от 11:05 ч. финали на уреди (индивидуално), от 14:40 ч. финали на уреди (ансамбли)

В навечерието на европейското първенство в Будапеща – на 22 май, сряда, от 20:00 ч. БНТ 3 ще излъчи документален филм за ансамбъла по художествена гимнастика. Филмът „Перлите“, част от поредицата на БНТ „Спортните таланти на България“, показва пътя на грациите ни до Олимпийските игри в Париж. За трансформацията на отбора, воден от Весела Димитрова, целите, успехите и разочарованията, от първо лице разказват Маргарита Василева, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, София Иванова и Магдалина Миневска. Автор на филма е Моника Симеонова. Режисьор е Емил Минков, оператори – Николай Балкански и Станислав Златев, монтаж – Емилия Генова.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.