Чуйте химна за Световното първенство по художествена гимнастика в София!

Pinterest LinkedIn +


Специално създадена за химн на Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се състои в София от 10-ти до 16-ти септември в зала "Арена Армеец", песента "Golden Girls" е посветена както на нашите златни момичета, така и на магията на спорта, който обединява хора от различни краища на света. Участието си в шампионата в София са потвърдили представители на 60 държави.

"Подготовката на това световно събитие нямаше как да не включва и официална песен. Поканих "Deep Zone Project" да направят химн за Световното първенство по художествена гимнастика, който ще звучи по време на представянето на всички държави участнички. Песента е много леснозапомняща се и подходяща за настроението, с което очакваме това голямо за България събитие. От всички велики европейски и световни шампионки по художествена гимнастика само българките са наричани "Златни момичета". От там дойде и идеята за името на песента и текста. Музиката е толкова важен емоционален елемент от всяко съчетание и се радвам, че и нашето голямо състезание ще има химн", споделя Илиана Раева. 

"Golden Girls" е по музика и аранжимент на "Deep Zone Project", а английският текст е написан от Рейчъл Роу, дъщеря на Камелия Тодорова. Парчето е в съвременен денс стил със запомняща се мелодия и включва български фолклорен акцент, специално изискан от Илиана Раева.

По време на снимките на видеото към "Golden Girls" са използвани над 40 залпа златен брокат. В него участват гимнастички и фенове от различни страни – САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Испания, Филипините и други, споделящи танцово движение, което наподобява туптящо сърце. Основната роля в клипа е поверена на талисмана на първенството – "златното момиче" Радина Филипова.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.