Джордж Лукас: Принцеса Лея е защитила докторска степен

Pinterest LinkedIn +

Информацията изскочи от книга за супержените и стана сензация в Twitter.

Преди много време, в една далечна галактика... принцеса Лея е защитила своята дикторска научна степен. Правилно прочетохте − става въпрос за Лея Органа, героиня от култовата филмова сага "Междузвездни войни" (Star Wars), изиграна от починалата наскоро актриса Кери Фишер.

Може и да не си представяте бойната принцеса и джедайка точно в ролята на научен работник, но това разкритие е направено не от кого да е, а от самия Джордж Лукас, създател на филмовия франчайз.

Така една от най-обичаните героини в цялата история на фантастиката се сдобива с още една титла (освен принцеса, генерал на съпротивата и сенатор на Галактическата империя). Нещо повече − тя е защитила своята докторска дисертация, когато е била едва на 19 години.

Информацията за научните успехи на Лея е включена като цитат от Джордж Лукас в книгата "Супержените: пол, могъщество и представяне" от Каролин Кока. Тя обаче можеше и да остане незабелязана, ако читателката Бека Харисън не беше споделила в Twitter този пасаж от книгата.

Новината за броени дни става вирусна в микроблог платформата и дори е включена в нейните Twitter Моменти, отразяващи най-важните събития, споделяни от потребителите.

 

Сподели.