"Джони и бомбата" на Тери Пратчет на малкия екран

Pinterest LinkedIn +

Най-продаваната книга на Тери Пратчет - "Джони и бомбата", ще бъде драматизирана като детски телевизионен филм, съобщава BBC. Третата книга от трилогията за Джони Максуел ще се появи на екран през 2006 година в програмната схема на BBC One.

Интересът към творчеството на прочутия фентъзи писател датира още от 1983 г., когато радио BBC 4 превръща в радиосериал първия негов роман от Света на Диска - "Цветът на магията".

С новия проект са се заели носителят на Emmy и Bafta за своя "Stig of the Dump" Питър Табърн (Peter Tabern), който е адаптирал историята на "Джони и бомбата" за филмовия формат, и телевизионният режисьор Дърмът Бойд (Dermot Boyd). Главните роли пък са поверени на невръстните Zoe Wanamaker, Frank Finlay и Keith Barron. Снимките протичат в Южен Уелс.

Самият Пратчет лично е отишъл на снимачната площадка, за да види как се развива филмът. "Страшно съм развълнувана, че Тери Пратчет се съгласи CBBC да адаптира неговия най-продаван и най-обичан роман "Джони и бомбата" за телевизията", споделила е редакторката на детския канал на BBC Алисън Шармън (Alison Sharman). "Това е една изключително развлекателна история, а актьорите, които участват във филма, са наистина великолепни."

"Джони и бомбата" разказва историята за необикновената среща на Джони Максуел и неговите приятели с клошарката г-жа Тахион, която освен скърцаща количка и купчина черни торби притежава още нещо - по някакъв начин тя държи ключа към други времена и епохи.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.