Джони Деп: "Вампирите не би трябвало да изглеждат като модели на бельо"

Pinterest LinkedIn +

След като в последните години се превъплъти в герои като Уили Уонка, Лудия шапкар, капитан Джак Спароу, хамелеона Ранго и т. н., първата тазгодишна поява на Джони Деп по големите екрани отново е свързана с персонаж, когото повечето трезвомислещи хора смятат, че могат да срещнат единствено в книгите, киното и видеоигрите.

В следващите няколко седмици той може да бъде видян от кинозрителите в особено модерното в последните години превъплъщение на вампир в лентата Dark Shadows – поредната му колаборация с Тим Бъртън и Хелена Бонъм Картър, но един доста по-различен вампир от този на Робърт Патинсън или звездите от "Дневниците на вампира".

"Говорихме си за това с Тим от самото начало и това е, в което вярвам – един вампир трябва да прилича на вампир, и с Барнабас ние въстанахме срещу вампирите, които изглеждат като модели на бельо", заявява Деп. Dark Shadows на Бъртън и Деп е римейк на хитовото телевизионно шоу от края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век, чиято главна роля – на прокълнатия да живее вечно като вампир Барнабас Колинс, се изпълнява от починалия по-рано тази година канадски актьор - Джонатан Фрид.

"Още от самото начало, когато изграждах образа на Барнабас и опитвах да го погледна от различни перспективи, бях наясно, че не мога да изневеря на образа, създаден от Джонатан Фрид, от неговото иконично изпълнение. И двамата с Тим осъзнавахме, че моят Барнабас ще е дълбоко свързан с Барнабас на Джонатан Фрид".

Dark Shadows излезе по екраните на 11 май и дебютира под No.2 в американската боксофис класация в дълбоката сянка на The Avengers. Филмът инкасира най-слабия боксофис за филм на тандема Бъртън - Деп от Sleepy Hollow насам.

Сподели.