Виж няколко изяви на Johnny Depp като рок звезда

Pinterest LinkedIn +

Холивудският актьор е с дългогодишен стаж в средите на рок знаменитости като Иги Поп (Iggy Pop), Алис Купър (Alice Cooper), Мерилин Менсън (Marilyn Manson), Кийт Ричардс (Keith Richards), Еди Ведър (Eddie Vedder) и други, като с повечето той поддържа близки приятелски отношения.

Самият Деп признава, че преди да се занимава с кино, е искал да стане музикант. В последствие въпреки големия си талант и успех като актьор, той продължава да се занимава успоредно и с музика. Една от известните му изяви като рок звезда е работата му с братята Галахър (Gallagher). Той свири на слайд китара в песента на Oasis Fade In-Out от албума на бандата Be Here Now от 1997. Също така Джони Деп свири на акустична китара във филма Chocolat (2000) и участва в саундтрака към филма Once Upon A Time In Mexico (2003).

 

На Golden Gods Наградите на музикалното списание Revolver от 11 април 2012 Джони Деп излиза рамо до рамо с Мерилин Менсън (Marilyn Manson) за изпълнението на Sweet Dreams и The Beautiful People. Деп свири на китара и прави запомнящо се шоу. Преди да се появи на сцената, гот иконата Менсън обявява, че ще има гост-изпълнител: „Покажете уважение към моя личен приятел, моя личен спасител, моя личен идол китарист...Джони Деп!”

 

На афтърпартито на премиерата на последния филм на актьора, „Dark Shadows”, Джони излиза на една сцена заедно с Алис Купър (Alice Cooper) и Стивън Тайлър (Steven Tyler) от Aerosmith за изпълнението на песента Come Together на The Beatles.

 

На партито след премиерата на друг филм на рок звездата под прикритие, The Rum Diаry, двамата с Кийт Ричардс (Keith Richards) изпълняват кавър на песента на Чарли Сегар (Charlie Segar) - Key to the Highway.

 

Вокалистът на американската гръндж банда Pearl Jam, Еди Ведър (Eddie Vedder) също кани Деп за изпълнение на живо на песента Society.

 

За финал – последният видео клип към песента на Сър Пол Макартни (Sir Paul McCartney) – My Valentine, е с участието на актрисата Натали Портман (Natalie Portman) и Джони Деп, който свири на китара.


Сподели.