Джони Деп се завърна на бял кон на червения килим в Кан: феновете го аплодираха 7 минути

Pinterest LinkedIn +

Актьорът Джони Деп се завърна по възможно най-бляскавия начин под светлините на прожекторите по време на откриването на филмовия фестивал в Кан във вторник, когато беше премиерата на новия му филм „Жана дю Бари“

Фестивалът бележи първата публична поява на Деп след грозната съдебна битка с бившата му съпруга Амбър Хърд. Според "Варайъти" Джони едва е сдържал сълзите си, докато е махал от балкона на публиката, която го аплодира бурно в продължение на седем минути, въодушевена от превъплъщението му в образа на крал Луи XV.

Хиляди фенове приветстваха звездата от „Карибски пирати“ в Кан, носейки плакати в негова чест. Съобщава се, че Джони е успял да раздаде и няколко автографа, преди да стъпи на червения килим на фестивала.

Участието му във филма „Жана дю Бари“ е първата голяма роля на Деп след нашумялото дело за клевета, което той заведе срещу Хърд и преди няколко месеца спечели.

Директорът на филмовия фестивал в Кан Тиери Фремо обърна внимание на присъствието на Джони преди премиерата, като каза на репортери, че фокусът е върху работата  му, съобщава "Варайъти". „Не знам за имиджа на Джони Деп в САЩ, аз имам само едно правило: това е свободата на мислене и свободата на словото и действието в рамките на закона. Ако на Джони Деп беше забранено да участва във филм или филмът беше забранен, нямаше да сме тук и да говорим за това“, каза Тиери и допълни: „Що се отнася до останалото, аз съм последният човек, който може да обсъжда всичко това. Ако има човек на този свят, който не е проявил ни най-малък интерес към този много разгласен процес, това съм аз. Джони Деп ме интересува като актьор".

Последната лента с негово участие – „Жана дю Бари– разказва историята на жена от работническата класа от 18-ти век във Франция – Жана Воберние (Jeanne Vaubernier), която се издига в йерархията и става любовница на крал Луи XV, което също я прави парий в двора на краля. В ролята на Жана влиза режисьрката на филма  френската актриса Мауен лю Беско (Maiwenn Le Besco).
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.