Джони Деп дебютира като художник и продаде 780 творби за няколко часа

Pinterest LinkedIn +

Холивудският актьор и музикант Джони Деп продаде картини от дебютната си колекция "Friends And Heroes" за три милиона паунда (3,65 милиона долара), пише "Sky News". Артистът представи творбите си в британския онлайн магазин "Castle Fine Art".

След като Деп публикува в Instagram снимка, на която позира пред свои картини, и съобщи на последователите си, че предстои продажба на негови творби, уебсайтът на галерията "Castle Fine Art" се срина поради огромния трафик, съобщава още изданието.

Общо колекцията е включвала 780 творби, които са били разпродадени за няколко часа, отбелязва изданието. "Винаги съм използвал изкуството, за да изразя чувствата си и да разсъждавам върху онези, които са най-важни за мен, семейството, приятелите и хората, на които се възхищавам" - коментира новото си начинание Деп.

В първата колекция на Деп е имало и гравюри, които представляват портрети на четирима души, вдъхновили актьора. Това са певецът Боб Дилън, актьорът Ал Пачино, актрисата Елизабет Тейлър и китаристът на "Rolling Stones" Кийт Ричардс. Цената на една творба на Деп е 3,95 хиляди паунда (4,8 хиляди долара). Комплект от четири гравюри се е продавал за 14,95 хиляди паунда (18,1 хиляди долара).


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.