Джин Симънс от Kiss ще филмира мита за Икар

Pinterest LinkedIn +

Басистът на рок група Kiss Джин Симънс и продуцентът Скот Щайндорф ще снимат научнофантастичен филм, базиран на древногръцкия мит за Икар. Лентата ще пресъздаде популярната история за сина на скулптора Дедал, опитващ се да се спаси от жестокия критски цар Минос с помощта на изработени от самия него крила от пера и восък.

Филмът ще бъде заснет в студиото на Щайндорф Scott Pictures, което за момента търси сценарист за новия проект.

Интересът на Симънс към киното не е от вчера. Екстравагантнят рокаджия участва различни продукции за голям и малък екран още през далечната 1978 година, когато заедно с колегите си от групата снимат филма Kiss Meets the Phantom of the Park.

През годините изиграва самия себе си и в други документални ленти, както и в сериала I'm in a Rock 'n' Roll Band!, излъчван по ВВС 2. Сред ролите му са и участие в телевизионни продукции като сериалите Third Watch (Трета смяна), Miami Vice (Маями Вайс), Грозната Бети (Ugly Betty) и много други.

Скот Щайндорф пък е популярен с работата си по киноадаптации на литературни произведения. Сред продуцираните от него филми са версия по бестселъра на Габриел Гарсия Маркес "Любов по време на холера" от 2007 г.

Понастоящем продуцентът работи върху филма Jane Got a Gun с Натали Портман и Майкъл Фасбендер, както и върху филмова адаптация на романа на Михаил Булгаков "Майстора и Маргарита", чиито снимки се очаква да започнат през есента.

Точната дата, на която ще стартира работата по "Икар", както и конкретното заглавие на бъдещия филм все още не са обявени.

Сподели.