Джейсън Стейтъм по стъпките на Бърт Рейнълдс в римейка на Heat на Браян Де Палма

Pinterest LinkedIn +

Звездата от екшън лентите Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch, The Transporter и Crank - Джейсън Стейтъм (Jason Statham), ще изпълни главната роля в предстоящия римейк на криминалната драма Heat с участието на Бърт Рейнълдс от 1986 гoдина.

Браян Де Палма, в чиято филмография фигурират ленти като Mission: Impossible, The Untouchables, Scarface и Carlito's Way, се е заел с режисурата на продукцията.

Двукратният носител на Оскар Уилям Голдман (All the President's Men, Butch Cassidy and the Sundance Kid) – автор на едноименния роман, на който е базиран оригиналният филм, работи по новия вариант на собствения си адаптиран сценарий.

Негов главен герой е пристрастеният към наддаванията Мекс, който се бори със слабостта си и междувременно си осигурява препитанието като наемен бодигард, като опитва да спести необходимите му пари, за да напусне Вегас и замине за Венеция.

Когато негова близка приятелка е брутално пребита от високопоставен гангстер, Мекс се пуска в отмъщение, без предварително да подозира степента на проблемите, в които ще се забърка.

Освен с главната роля, Стейтъм се е нагърбил с отговорностите на съпродуцент на филма, чиито снимки ще стартират в края на 2012 г. или началото на 2013 г. във Франция.

По това направление той ще работи със Стивън Чазман, а междувременно в края на лятото и есента на 2012 година ще може да бъде видян в две нови продукции - The Expendables 2 и Parker.

Сподели.