Джанет Джаксън: Не е по силите ми да отида на концерта в памет на брат ми

Pinterest LinkedIn +

На 29 август – денят, в който ако беше жив, щеше да навърши 53 години, по-малката сестра на Краля на попа, 45-годишната Джанет Джаксън (Janet Jackson), направи официално, но съвсем лаконично изявление, с което декларира решението си да не посети предстоящия трибют концерт в памет на Майкъл Джексън (Michael Jackson), насрочен за 8 октомври в гр. Кардиф, Уелс.

За разлика от братята си Джърмейн и Ранди, и десетки хиляди почитатели на Джако, Джанет Джаксън не критикува самото шоу, а посочва като единствен мотив за решението си факта, че по същото време във Върховния съд на Лос Анджелис ще се гледа делото срещу личния лекар на звездата, Д-р Конрад Мъри, който е обвинен в непредумишлено убийство.

Обвиняемият пледира, че е невинен, но ако прокуратурата убеди съдебните заседатели, че той действително е дал смъртоносна доза пропофол (анастезия) и други седативни (успокоителни) медикаменти на Джексън, Д-р Мъри може да получи присъда от 4 години лишаване от свобода. Встъпителните изслушвания по делото ще се проведат на 27 септември.

"Ще дойде време и ще бъде избрано най-доброто място, където Майкъл да бъде почетен по начина, по който заслужава", казва се в изявлението на братята Ранди и Джърмейн Джаксън. "Сега обаче ние сме убедени, че най-добрият начин да го почетем, е да направим всичко по силите си справедливостта да възтържествува".

Същевременно майката на Джексън и няколко от останалите й деца заявиха желанието си да присъстват на шоуто в Кардиф, в което ще вземат участие Кристина Агилера, Смоуки Робинсън, Cee Lo Green и бременната Бийонсе, чийто пърформанс ще бъде предаван по сателит.

Освен поради съвпадението на датата на Michael Forever - The Tribute Concert с гледането на делото срещу Д-р Мъри, феновете на Джако разкритикуваха организаторите на проявата заради високите цени на билетите, избора на локация и др.

Сподели.