Disney прави нов игрален филм за Джина от лампата на Аладин

Pinterest LinkedIn +

Disney продължава да се фокусира върху игралните си приказки и Aladdin (Аладин) е следващата "жертва" на студиото. Или по-точно такава е култовият Джин от Лампата.

Според The Hollywood Reporter, скоро ще видим на голям екран предисторията, която води към филмчето от 1992 г. Aladdin. A именно, как забавният син дух е затворен в лампата си хиляди години преди да бъде освободен от любимия ни "нешлифован диамант".

Сценаристи на фентъзи продукцията са Деймиън Шанън и Марк Суифт - дуо, което е известно с работата си по хорър филмите Freddy vs. Jason (Фреди срещу Джейсън) и Friday the 13th (Петък 13-ти).

В сюжета те ще разкрият повече за света на джиновете и тяхната магия. Впоследствие пък филмът им ще направи връзката с игрален филм за самия Аладин, който е в дългосрочните планове на Disney.

Безспорно в идеята има адски много потенциал, а Къщата на Мики Маус определено залага много на игралните си приказки в последните години, така че има какво да очакваме.

Освен този филм, в продукция са още адаптации на Dumbo (Дъмбо), Mulan (Мулан), Pinocchio (Пинокио), The Jungle Book (Книга за джунглата) и др.

Сподели.