Disney губи грандиозните $140 милиона заради филма "Утреландия"

Pinterest LinkedIn +

Фантастичната драма на Disney - Tomorrowland (Утреландия) е поредният финансов провал за Disney след John Carter (Джон картър от Марс) и The Lone Ranger (Самотният рейнджър).

Филмът, режисиран от Брад Бърд и с участието на Джордж Клуни и Брит Робъртсън, не успя да събере впечатляващи приходи в дебютния си уикенд и се очаква да донесе на Mouse House загуби в размер до $140 милиона. 

За един месец в САЩ лентата спечели $76.4 млн., а в останалата част от света - $93.5 млн., за общ боксофис от $169.9 млн.

Проблемът в случая е, че бюджетът на Tomorrowland е $180 млн., а отделно продукцията има и над $150 млн. разходи за реклама. Дори да бъде посетен от още зрители, филмът няма как да избие първоначалните си разходи. 

Това за съжаление може да изиграе сериозна роля в решението на Disney и конкурентните му студиа относно броя на оригинални филми, в които да инвестират. 

Tomorrowland изгуби битката за киномани в конкуренцията на Avengers: Age of Ultron (Отмъстителите: Ерата на Ултрон), Mad Max: Fury Road (Лудия Макс: Пътят на яростта) и Pitch Perfect 2 (Перфектният ритъм 2) - всички продължения на вече утвърдени филми.

Сподели.