Disney и Apple превръщат iPad в настолна дигитална писта за колите от Cars 2

Pinterest LinkedIn +

През октомври, на пазара за играчки ще излязат първите по рода си колички с внедрени в "шасито" им сензори, наречени Appmates и предназначени за виртуален геймплей. Умалените реплики на персонажите от анимационния блокбъстър на Pixar - Cars 2, ще бъдат "разпознавани" от специално създаденото за целта гейм приложение за iPad, чрез което таблетът на Apple ще се превърне във физическа платформа за настолна игра.

Или иначе казано, вместо на килима или по мебелите вкъщи, децата ще могат да "бръмчат" със своите любими колички по iOS устройствата на своите родители, на чиито дисплеи приложението ще генерира разнообразни карти и елементи от традиционните рейсинг игри като колекционирането на определени предмети и добавянето на тунинг, например. Чрез лек натиск и завъртане, количките ще маневрират във виртуалната околна среда на приложението, а допълнителните, изцяло виртуални манипулации ще се осъществяват чрез тъчскрийн контролни бутони.

"Чрез Appmates ние ще променим начина, по който децата играят със своите играчки. По този начин те ще могат едновременно да играят с любимите си персонажи от приказните филми на Disney и да използват технологията, която е неразделна част от живота им", казва се в изявлението на Disney.

Appmates ще се появят на пазара на 1 октомври, а предназначеното за тях приложение на Apple ще излезе в iTunes в средата на октомври. През юли (юни в САЩ) Disney пуснаха на пазара и традиционна рейсинг видеоигра по Cars 2, разработена за конзолите, iOS и PC от Avalanche Software, която оттогава насам неизменно е сред най-купуваните заглавия на Острова.


Сподели.