Дискусии и кръгла маса съпътстват изложбата на Picasso

Pinterest LinkedIn +

Дискусии и различни по характер събития ще посрещнат първата изложба на легендарния художник Пабло Пикасо (Pablo Picasso) у нас. Експозицията "Аз не търся. Аз намирам: Пабло Пикасо" ще отвори врати за българската публика на 17 декември в Националната галерия за чуждестранно изкуство.

Специално за събитието, от Мадрид ще пристигне кураторът на изложбата - Мариса Оропеса, която на 11 декември в Института "Сервантес" ще вземе участие в публичната дискусия на тема "Пикасо – доближаване до гения".

На 15 декември, отново в Испанския културен институт, за първи път ще бъдат подредени на едно място творби на Пикасо, притежание на български музеи и колекционери. Ще бъдат представени и произведения, разкриващи едно необичайно и почти непознато лице на испанския художник – артистичните му превъплъщения като калиграф, илюстратор и автор на литературни текстове.

Общо 85 оригинални творби на Пикасо ще гостуват до 15 март 2009 г. в Националната галерия за чуждестранно изкуство. Изложбата "Аз не търся. Аз намирам: Пабло Пикасо" е първата представителна изложба в България на легендарния живописец и скулптор, организирана от "Барух енд Партнерс".
Сподели.