Дидо спечели "Фермата: Съединение"

Pinterest LinkedIn +

Вокалистът на "Д2" Деян Каменов-Дидо спечели четвъртия сезон на "Фермата" и грабна наградата от 100 000 лева.

Приключилият вчера сезон на телевизионното риалити, който протече под мотото "Съединение", завърши с уникален в историята на шоуто финален сблъсък между двама популярни участници на живо по bTV. Звездният финал на най-успешното издание на "Фермата" събра рекордните над 1,5 милиона зрители пред екрана, които проследиха как Дидо от "Д2" спечели три от четири битки и огромна зрителска подкрепа – 73% от вота на феновете пред малкия екран и финален резултат от 133 точки срещу 47 за Ваня Стамболова.

Програмният директор на bTV Media Group Маргарита Александрова, която връчи чека за 100 000 лева на победителя, обяви старта на записването за следващия сезон на "Фермата".

Над 54% от всички пред екрана в неделя вечер гледаха как двамата популярни участници се изправиха в два финални сблъсъка – въпроси по българска история от Алманаха на предаването и играта "Кутии", в които музикантът взе категоричен превес над спортистката, след което спечели и по-висок зрителски вот.

Финалът на "Фермата: Съединение" предизвика огромен интерес сред зрителите от всички възрастови групи – с рекордните 48,2% дял за 18-49 г. и 53,4% за младите на възраст 18-34 г. Кулминацията на зрителския интерес в неделя вечер е в около 22,30 часа, когато по данни на пийпълметрична агенция ГАРБ финалният сблъсък е гледан от близо 1 635 000 зрители.

Финалът на "Фермата" събра рекорден брой зрители и онлайн на сайта fermata.btv.bg, където феновете можаха да проследят финала през 360-градусова камера за първи път от старта на шоуто. Близо 90 хиляди проследиха финала онлайн, като 89% от тях са гледали ексклузивните кадри от 360-градусовата камера.

Преди 101 дни 21 участници влязоха в изоставеното стопанство на дядо Петко, за да го възродят, за да открият корените си и да научат повече за традициите на прадедите си и за българската история. Те започнаха състезанието за 100 000 лева, разделени на две групи – тукашните българи и българите, живеещи в чужбина с мисията да постигнат обединение. Равносметката, повече от три месеца след началото на "Фермата: Съединение", е повече от обнадеждаваща – участниците намериха път един към друг, а емигрантите решиха, че ще опитат да изградят живота си отново в България.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.