Diablo III без PSN/Battle.net кросплатформен мултиплеър

Pinterest LinkedIn +

Версията на блокбъстъра Diablo III за PS3 и PS4 няма да поддържа кросплатформен мултиплеър между PlayStation Network и Battle.net., което означава, че всеки персонаж, създаден чрез един от двата сервиза, ще бъде достъпен и ще може да бъде развиван единствено чрез въпросния сервиз и съответната платформа.

От Blizzard информират още, че на този етап нямат планове за осигуряване на поддръжка на геймпад за PC версията или мишка и клавиатура за конзолната версия.

Същевременно Стефани Джонсън, която заема поста Мениджър връзки с потребителите на World of Warcraft форумите, коментира предположението, че оригиналната PC версия на Diablo III, издадена през май 2012 г., всъщност е била замислена като конзолна игра и по тази причина има твърде много недостатъци.

"PS3 версията на Diablo III е базирана на PC версията, а не обратното. Това означава, че конзолният порт ще включва почти всичко, налично в PC версията във варианта й до пач 1.0.7. Оттам нататък този порт се разработва според спецификата на платформата и ще се отличава като контролна схема, перспектива на камерата и UI".

Повече подробности за PlayStation версията на Diablo III, която ще поддържа co-op режим за четирима играчи, ще бъдат обявени по време на PAX East в средата на март.

Сподели.