Brutal Legend на Double Fine излиза и за PC през февруари

Pinterest LinkedIn +

Близо три години и половина след появата й за конзолите, Brutal Legend на Тим Шафър и неговото студио Double Fine ще излезе и за PC. Датата е 26 февруари, а цената, на която високо оценената навремето игра, съчетаваща екшън с RTS елементи, може да бъде закупена предварително, е само $15.

Освен отстъпката в цената от 25% pre-order придобиването й е атрактивно поради идващите с него привилегии, а именно незабавен достъп до активната мултиплеър бета на играта, преноса на два ексклузивни предмета в Team Fortress 2 – косата на Еди Ригс и китарата Клементайн, и опцията за закупуване на саундтрака й за $4.99.

За незапознатите с Brutal Legend – историята в играта следва приключенията на Еди Ригс – "най-доброто роуди в света на най-лошите хеви метъл банди", което се озовава във фантастичен свят, вдъхновен от характерното за хеви метъл жанра художествено оформление.

Еди, чиито реплики са записани от Джек Блек, се превръща в спасител на света, повеждайки армия от потиснати хора срещу могъщи врагове, въоръжен с бойна брадва, своята Flying V китара и Hot Rod с податлив на козметични вариации дизайн.

Освен Блек в създаването на отделните персонажи са взели участие рок легенди като Ози Озбърн, Леми Килмистър, Роб Халфорд, Лита Форд и др., давайки им гласа и неподражаемия си облик.

Сподели.