Детски "Оскари" на "Киномания 2019": Вижте как може да ги спечелите

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна година в рамките на продуцирания от НДК фестивал "Киномания" (14-28 ноември) ще бъдат раздадени детски "Оскари" за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца! Детският мини фестивал ще бъде част от програмата на традиционния кино фестивал. На 23 ноември 2019 г. в кино "Люмиер Лидл" от 10:30 ч. ще бъдат отличени най-добрият игрален и най-добрият анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добрият оператор и най-добрите сценарий, декор и адаптация.

Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема "Гледай" – основното послание на "Киномания" 2019.

След успеха на детския кино фестивал на миналогодишната "Киномания" тази година организаторите отварят широко вратите си за творчеството на деца от цялата страна! Ако обичате да създавате кратки игрални филми или стоп моушън анимации, сега имате уникалната възможност творчеството ви да бъде показано на голям екран и да се състезава с десетки други детски творби!

Детски "Оскари" на "Киномания"
Специално жури от популярни личности ще подбере най-добрите предложения, а условията са следните:
– Сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години.
– Дължината на филмите да бъде до 3 минути.
– Историите да не включват диалог и аудио реплики.
– Да може да докажете, че децата са създатели на филма.

Творбите трябва да бъдат изпратени до 8 ноември 2019 г. на [email protected] или като съобщение на Facebook страницата NIM kids animation.

Най-добрите от предложенията ще бъдат излъчени на големия екран по време на "Детска Киномания 2019 г.

"Очакваме тази година децата да ни изненадат още повече с невероятни истории и сюжети! Каним всички малки кино ентусиасти, които измислят, създават и монтират свои собствени истории, да ни изпратят кратките си филмчета, за да им помогнем да достигнат до големия екран!" – споделя Марина Николова от "NIM Animations", организатор на детския кино фестивал.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.