Despicable Me 2, или как суперзлодеите се превръщат в супергерои

Pinterest LinkedIn +

Забавен, остроумен и щур, Despicable Me 2 (Аз, проклетникът 2) е от онези продължения, които по нищо не отстъпват на оригинала. Новите приключения на Гру и момичетата са режисирани от Крис Рено (Chris Renaud) и Пиер Кофин (Pierre Coffin) и със сигурност ще успеят да ви разсмеят.

Повечето от вас вероятно очакват Despicable Me 2 (Аз, проклетникът 2) с нетърпение още от момента, в който излезе първият трейлър на лентата. Не само защото Гру и жълтите му слуги станаха всеобщи любимци още с излизането на първия филм през 2010 г., а и защото веднага стана ясно, че втората част ще е също толкова забавна.

Гру вече не е злодей и този път определено няма намерение да краде луната, но това съвсем не значи, че му липсват мащабни планове. Например да организира страхотно парти за рождения ден на малката Агнес и да започне собствен бизнес, стига доктор Нефарио и слугите да успеят да произведат ядлив мармалад.

Отглеждането на момичетата иска жертви, които Гру прави с готовност, дори когато включват обличането на рокля. Но изпълненият с приключения живот липсва поне малко на всички.

Доктор Нефарио очевидно не се справя с производството на плодови сладка, а замислянето на мащабни пъклени планове му липсва, затова, когато получава предложение за работа от друг злодей, той напуска Гру.

Неприятностите обаче не спират - задълженията на добър татко изискват от Гру не само да е постоянно нащрек, особено за момчета, които се навъртат около Марго, но и да общува със съседите. Включително с досадната Джилиан, която непрекъснато се опитва да го сватосва.

Гру също получава неочаквано предложение. Антизлодейската лига търси експертното му мнение. Тяхната цел е да заловят неизвестен нов злодей, който очевидно планира нещо голямо, а опитът на Гру в злодеянията ще им бъде полезен, за да разберат как мисли противника.

Въпреки че се колебае и е леко травмиран от методите на агент Луси, която трябва да го вербува, Гру в крайна сметка се съгласява и дори е въодушевен, че има възможност да се върне към супероръжията и шпионските технологии и да спаси света.

Безпогрешният му усет го води в правилната посока, но само агент Луси е склонна да му вярва. Освен това има какво да го разсейва от новата му работа. Най-вече досадният младеж, който се върти около Марго. А малките жълти слуги започват мистериозно да изчезват, така че Гру ще трябва да се справи с много предизвикателства.

Екипът, който стои зад създаването на Despicable Me 2, е същият като в първия филм. Режисьорите Крис Рено (Chris Renaud), номиниран за "Оскар" за късометражния No Time for Nuts и Пиер Кофин (Pierre Coffin) и сценаристите Кинко Пол (Cinco Paul) и Кен Даурио (Ken Daurio), които повечето от вас вероятно свързват и с друга хитова анимация - The Lorax.

В оригинал Гру отново е озвучен от комика Стив Карел (Steve Carell). Агент Луси говори с гласа на номинираната за "Оскар" Кристен Уийг (Kristen Wiig), а злодейската роля е поверена на Бенджамин Брат (Benjamin Bratt). На български персонажите са дублирани от Стоян Алексиев (Гру) и Албена Михова.

Съчетанието между ситуационна комедия, остроумен диалог, симпатични пародийни елементи и забавни ексцентрични персонажи прави Despicable Me 2 един от онези анимационни филми, които са точно толкова подходящи за вече порасналите "деца", колкото и за малчуганите и които определено не трябва да пропускате.    

Сподели.