Depeche Mode за втори път в София: Just Can't Get Enough

Pinterest LinkedIn +

Има музика, която остава завинаги. Има банди, които колкото и пъти да идват в България, няма да искаме да ги пускаме да си ходят.

Нито дъждовното време, нито парламентарните избори, нито дори мисълта за "приятната" среща със столичния стадион "Локомотив" успяха да разубедят близо 30 хиляди души да видят и чуят за втори път у нас Depeche Mode.

Британците се качиха на сцената няколко минути преди 21:00 ч., за да открият шоуто с трак номер едно от новия им албум Delta Machine - Welcome to My World.

Дейв Гахан, който на 9 май навърши 51 години, за пореден път демонстрира изключителната си пластичност, енергия и магнетизъм, а Мартин Гор достави истинско удоволствие за сетивата, заставайки зад микрофона за три парчета - Higher Love (от осмия албум на Dеpeche Mode - Songs of Faith and Devotion, което не е изпълнявано на живо от 1993 г.), When the Body Speaks и разтърсваща акустична версия на Home.

"Обичам да изпълнявам парчетата ни на живо, защото те заживяват свой собствен живот, когато звучат пред публика. Когато сме на сцената, тя се превръща в своеобразно огледало за хората, които са били там от самото начало, а ние се превръщаме в отражение на нашата публика", казва Гор.

Сетът на Depeche Mode за Delta Machine Tour включва и Black Celebration и Halo, които не са изпълнявани от 2001 г. насам. Песента Just Can't Get Enough, която бе част от сета на Depeche Mode през 2006 г., когато бандата свири за първи път в България, прозвуча и на 12 май.

Изключителните визуализации и дизайн на сцената отново са дело на режисьора Антон Корбейн, с когото Depeche Mode работят от години и за когото казват: "Станахме готини едва след като започнахме да работим с Антон. Преди това нямахме добър имидж. Антон и неговата гениалност направиха това много важно за нас".

"Ще се видим отново следващия път", обеща на финала Дейв Гахан, а ние вече нямаме търпение това да се случи.
Сподели.