Ден на отворените врати в театър "Българска армия"

Pinterest LinkedIn +

На 17 септември (вторник) театър "Българска армия" празнува Деня на София и точно в 10:00 часа отваря вратите си за всички столичани и гости на столицата, които искат да надникнат зад кулисите – там, където се ражда магията, наречена театър!

От сутринта любимите актьори от трупата ще посрещат посетителите на входа на "Раковски" 98 с чаша кафе и ще ги поведат на една незабравима разходка из театралните потайности. Зад затворените до скоро врати ще могат да се видят репетиционните зали, гримьорните, перукерните, ателиетата, фоайетата с култови плакати, както и звукозаписното студио на Дони.

Всички гости на театъра ще могат не само да разглеждат театралните костюми и експонати от емблематични спектакли, но и да ги облекат и да се снимат с арсенал от сценични оръжия – саби, мечове, пистолети, автомати и картечници.

По традиция в Деня на отворените врати, само няколко часа преди да се вдигне завесата за първия спектакъл за сезона, всички посетители могат да проследят и неговата възстановителна репетиция. В 15:00 часа на Голямата сцена актьорите от хитовата комедия "Арсеник и стари дантели" ще започнат да репетират.

Празничният 17-ти септември е и последният ден, в който билетите за всички постанвки през септември, октомври и ноември са на специална цена от 10 лева.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.