Ден на оргазма − вижте къде и как празнуват днес!

Pinterest LinkedIn +

Норвежците постигат най-много и най-силни оргазми, сочи ново проучване.

За жените и мъжете в Бразилия, Великобритания, Австралия, САЩ, Испания, Мексико, Аржентина, Перу, Норвегия и Дания днешният ден е специален. На 31 юли всяка година жителите на изброените държави отбелязват Деня на оргазма.
 
Празникът води своето начало от Бразилия като Национален ден на женския оргазъм. Въведен е по инициатива на Аримантея Дантас − общински съветник в управата на град Eсперантина, който решил да компенсира жена си за някои свои сексуални дългове и предложил ден за стимулиране на женското сексуално удоволствие. Днес основната идея на този празник е по време на честванията всеки един от 35-те хиляди жители на града да се опита поне веднъж да постигне сексуално удовлетворение.

Тази година по случай празника американска фирма провежда международно проучване, целящо да покаже в коя държава хората постигат най-много оргазми и къде те са най-
интензивни. Резултатите сочат като първенец Норвегия, където 35% от анкетираните твърдят, че всеки ден получават оргазъм. Едва 11 % от британците обаче споделят, че достигат сексуален връх толкова редовно.

За много жени и мъже по целия свят темата за сексуалната кулминация е табу. Някои я определят като много трудно достижима, но според специалисти оргазмът е изключително важен за здравето и трудоспособността на хората. Те подчертават, че ендорфините, отделяни по време на секс, намаляват стреса и увеличават работоспособността, а хората се чувстват по-позитивни по отношение на работата си и са по-ангажирани в нея.

Извършени са различни изследвания, които показват, че половият живот е свързан също и с превенцията на болести, както и с контрола на телесното тегло.

Интересен факт в контекста на днешния празник е, че в Норвегия и Дания оргазмът е задължение, наложено със закон. В тези страни, ако някой откаже да прави секс с половинката си или не успее да я удовлетвори, му се налага строга глоба, а контролът е поверен на жени полицаи.

Сподели.